lördag 29 november 2014

Vår Thanksgiving Day

Som vanligt tillbringades eftermiddagen och kvällen hos familjen B här i Simpan. Vi har firat Thanksgiving med dem sedan 2008 förutom ett avbrott då vi var i Key West.

Jag tar historien bakom Thanksgiving hos familjen B.

Hösten 2008 deltog Liisa i "acting class" tillsammans med Emma. När jag skulle hämta Liisa efter en av repetitionerna, kom Emmas mamma fram till mig och frågade hur Thanksgiving firas i Sverige. Inte alls sa jag och det lät som om vi var de mest otacksamma människorna i världen. Vad sjutton vet vi om The Pilgrims, liksom. På något sätt måste hon ha tyck synd om oss "som inte är tacksamma" och frågade om vi ville fira med dem! Bara så där. Först av allt så kände jag inte kvinnan, men så hör jag mig själv säga; "Sure!". Sagt och gjort och när jag kom hem den dagen, berättade jag för Jonas att vi skulle fira hos familjen B. Jonas tittade noga på mig och undrade om jag slagit i skallen någonstans.

Så innan den första Thanksgivingmiddagen fick jag kolla igenom lite varför det firas Thanksgiving. Även om amrisarna är duktiga på att fira det mesta, så fick jag för mig att Thanksgiving hade något mer än bara "the usual". Det var pilgrims, mayflower, Cape Cod etc, etc. Blev snurrig och bestämde mig för att vara tacksam.

Så Thanksgiving 2008 var alltså vår första amerikanska traditionella Thanksgiving hos och med Familjen B och sedan dess har det blivit fler och vi har lika kul varje gång!

Så här såg det ut 2008 då tjejerna fortfarande befann sig i "Fairy Land".

Nu, 2014, befinner de sig i hatt-hund-skinny jeans-världen.
Förutom tjejerna så har det skett stora förändringar i B's kök.

2008

2014


Världens bäste kock!

Tokiga Jennie. Och hennes tunga...
Mina fina vänner!
Den här bruden bjuder alltid på skratt. Typ gapflabb!
Idag blir det en julpyntardag och Simsbury Celebrates. Men först frukost och en löprunda i skogen!

4 kommentarer:

Desiree sa...

Bästa sättet att fira Thanksgivning tillsammans med riktigt goda vänner. Det är underbart att bli "adopterad" av en amerikansk familj på det här sättet och få fira Thanksgivning på riktigt. Amrisarna beundrar jag för deras värme och för att vissa bjuder in så öppenhjärtligt och underbart på just det här sättet.
Underbar Thanskgivning. Massor med god mat och goda vänner. Bättre än så blir det inte. Oj så tjejerna har växt och köket hade det också hänt massvis med.
Kram!

Annika sa...

GUD vad KUL!! OCH så amerikanskt frejdigt liksom att bjuda in er på middag den ggn 2008!!
GILLAR starkt den andan bland amerikanerana. OCH ni fick en toppentradition och nya vänner på kuppen.
Alltså, guld!!
Inget är för jobbigt, eller pinsamt, för dem då det kommer till stora helger som Tgiving, jul och 4 juli. Ju mer the merrier. Beundrar det draget enormt hos amrisarna.
Glad att jag fick inslussning grande via Peters familj, som ju alltid varit generösa med att dela med sig av både mat, kunskap och värme.
Uppskattar.
Och jag har hört så många historier a la din vad gäller Tgiving och "vilsna utlänningar" som amerikaner bjudit in i sina hem vid Tgiving.
Fina bilder från ert firande. Underbart!!!
Älskar den helgen!!!!!!
Kramar!!

Anonym sa...

Härligt gäng alltså, vilken glädje alla foton förmedlar, helt underbart :)
Otroliga förvandlingar vad gäller flickorna och köket.
Men du Taina, är dig lik; vackrare än någonsin och jag bara älskar fotot av dig och väninnan då ni asgarvar...saknar det med dig ;))
Vi firade lilla-jul på lördagen med allt vad det innebär. Lanttu- ja porkkanalaatikot, tonttupuuro jne...
Hälsa Liisa o. Jonas och ha en stämningsfull väntan på julen <3

Texasfrun sa...

Ni verkar ha haft en riktigt kul Thanksgiving! (till skillnad från oss som var sjuka) Det hade varit en bra tradition att införa i Sverige, Halloween verkar ju inte ha slagit fullt ut.