lördag 13 september 2014

Min soccer player

Så var det dags för säsongens andra match. I fotboll alltså. Liisa har ju spelat i några år och en sak är då säkert. Hon är inte en Zlatan. Men vad gör väl det, så länge hon har kul. Hon tillhör de där "butterfly girls". Ni vet de där som stannar upp mitt i allt för att spana in en fjäril eller något annat som flyger framför näsan på henne.

Men hon spelar. Och ganska hyfsat ändå. Trots flygfän.

Idag mötte deras lag, som förresten heter Lightning, ett annat Simsbury-lag. Det blev oavgjort och flickorna var lika glada ändå! Visst kämpar de och med deras tyske tränare så får de inte ligga på latsidan precis.

Den här säsongen ser jag en stor skillnad på Liisas spel och det är uthålligheten, för ojoj vad hon orkar springa mer nu. I sommar har hon börjat träna löpning och är riktigt bra på det. I alla fall om jag jämför med för ett år sedan.

Från fotboll till något helt annat. Igår ringde de från Hartford Stage Theater och ville att Liisa skulle vara med i höstens uppsättning av Snow Queen!! Så om ett par veckor börjar repetitionerna och det blir 3 timmar varje lördag ett tag framöver. Få se vilken roll hon ska göra sin audition i. Det gäller att läsa på och öva, öva och öva in repliker.

Lördag och det är KALLT! När fan frös jag i Sverige när det var 18 grader?? Här åker fleecetröjan på. Yup. Jag har blivit "känslig" med åren.

Förresten, innan jag slutar så ska jag bara berätta att nu har även Jonas börjat med Crossfit! Vi brukar nu kalla oss för Crossfittarna.

Så lite bilder från dagens match:

Uppvärmning denna kalla morgon.

En för mycket kanske?

Liisa bredvid motspelaren och hon ger sig inte. Det fanns i alla fall inga fjärilar att titta på idag...

Lite fusk, jag vet, men så spelar de inte i OS heller.
Nä gott folk. Ha det!


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej igen! Liisa Slatan, det är just det hon är på plan trots alla flygfän som måste beundras under matchens gång, Ha,Ha,Haaa...nog är barnen fantastiska...mosters lilla Liisa <3 Det är kämpandet som gäller; hälsa Liisa det och berätta att moster är så stolt över henne! För att inte tala om audition till SnowQueen...Liisa får väl huvudrollen, kan jag tänka mig. Duktiga Liisa <3 Måste få skratta åt ert fina smeknamn som Crossfittarna...Det är ju som:"Vad heter du då"? - "Jukka". "Jukka? Men va fan, det kan man väl inte heta"!!! Roligt att du kommit in i "bloggbubblan" igen :)) Så härligt att läsa och se på alla foton.
Hälsa, Kramar <3

Desiree sa...

Kul att det går bra för Liisa med fotbollen och att hon gjort stora framsteg. Antar att spelet blir roligare om man har bra kondis och orkar springa och jaga bollen mer. Hejja Liisa, well done!
Kul att både du och Jonas också kör crossfit numer. Tränar ni tillsammans? Kanske svårt att hitta tid att göra detta men ändå kul att kunna prata om övningarna och peppa varandra. Har ni hittat en bra crossfit klub i närheten där ni bor?
Sist men inte minst, wow stort grattis till Liisa som ska vara med i uppsättningen av Snow Queen! Supercoolt att hon blir head huntad till rollen.
Kram och ha det gott!

Taina sa...

Tjena syrran!
Ja du, Jukka få nog ingen större spridning i Sverige, hahahahaha!
Visst är Liisa duktig, men hon har lite "Albert-drag" i sig. Du vet vad jag menar.
Nja, bloggbubblan vet jag inte om jag är inne i helt och hållet men jag försöker så gott jag kan.
När kommer du hit då???
Kramar och pussar. Saknar dig..

Desiree
Visst, hon orkar verkligen vara med på ett helt annat sätt nu. Men det roliga är att hon ibland glömmer bort vilken position hon har och springer lite väl mycket. Hahahahaha!

Just nu tränar vi inte tillsammans. Jonas går en prepkurs först för att lära sig rätt teknik. Meningen är att han ska träna på morgnarna och jag på kvällarna. Vi går på en lokal träningsklubb. Inget fancy alls.

Vad gäller Liisa så får vi se vilken roll det blir. Hon får listan på alla roller om två veckor. Sedan får hon bestämma sig för vilken roll hon ska sikta på. Det är många som söker samma roll. Vi får vänta och se. Men visst är det kul när de ringer och frågar efter henne!
Kram kram

Annika sa...

VAD kul med Hartford Stage, Taina!!
En sådan fin teater! Vi var ju på en föreställning där och blev SÅ impade.
De samarbetar massor med The Hartt School också. Ni har verkligen ett fint Uni för teater i Hartford. Kan inte låta bli att ibland undra hur K skulle ha gillat det där. DET var ju nära,som du vet...
Grattis till Liisa. SÅ kul att hon ska vara med där!!
Kul med Crossfit. Kan tro att det är bra.
Roligt med fotbollen, såklart, Men som teatermamma känner jag såååååå mkt mer för teatern! HIHI!!!
Grattis till Liisa igen till både roll och boll!!!
Kramar!!!