tisdag 29 juli 2014

Gräsänka

Nu har jag varit gräsänka i drygt en vecka. Hur det har varit? Jodå, första dygnet gick bra men SEN DÅ? Vad gör man liksom när man är själv? Förutom att jag jobbat som en tok, så har jag tränat en hel del. Hade dessutom en lång lista över saker och ting som skulle göras här hemma. Men si DET har jag inte hunnit med. Några saker måste jag bocka av innan de kommer hem på fredag. Och det är ju inte bara Jonas och Liisa som kommer utan Bella kommer också!!! Wohooo! Som jag längtat efter henne.

Tyvärr så jobbar jag veckodagar när hon är här, men hon får spendera tid med Liisa på dagarna. Och med mig och Jonas på kvällarna. Och helgerna såklart.

Jobbet ja, hur var det med det? Har alltså sagt upp mig efter bara 10 månader. Hahahahaha, skämt? Nä, det är dagens sanning. Jobbet var helt ok, men företaget är yttepyttelitet och detaljer tänker jag inte gå in på här. Har trivts bra, haft härliga kollegor och medarbetare och en schysst chef. Men det är dags att dra vidare och kunde inte tacka nej till ett kanonerbjudande från ett annat företag. Betydligt större och ett internationellt. Vilket jag gillar skarpt.

Nu ska jag dra till jobbet snart och göra min näst sista dag. Men innan dess så blir det några (skit)dåliga bilder från iphonen som visar vad en gräsänka sysslar med. Typ samma bilder ni redan sett på Instagram. Ni som vet att jag finns på Sisutaina. Håll till godo:

Jag tränar och umgås med Dino såklart!

Går på Starbucks och är så trött på att de stavar mitt namn fel jämt. Så numera kallar jag mig för Santa!

Hm, tog visst en selfie och visar att det är en vecka kvar av jobbet. Varför gör man det liksom? Fjortisfasoner...

Beundrar de vackra och gamla tobaksladorna, där faktiskt Martin Luther King Jr jobbade en gång i tiden! Det ni!

Njuter av vår fina uteplats. Som INTE är riktigt klar än! Gubben (han kallades för något annat tidigare) som ska lägga bänkskivan runt grillarna mätte fel och måste nu beställa nytt material! Gaaaah!

Så här kan man ju äta middag när man är gräsänka. Paddan på bordet och skiter i tallrikar och trams. 
Då så. Njut av sommaren. Jag ska dra till jobbet jag, Hepp!

8 kommentarer:

Desiree sa...

Grattis till nya jobbet. Låter kanon. Hoppas du kommer att trivas riktigt bra på nya stället.
Kul att gänget kommer hem snart och att även Bella kommer och hälsar på en sväng. Jag kan tycka det är rätt skönt att vara gräsänka emellanåt, iallfall några dagar. Full rulle för dig. Dagarna går rätt snabbt ändå antar jag.
Kram!

Anonym sa...

Hej igen!
Kanooon, Taina!! Du är modig och verkligen en människa med framåtanda. Grattis till det nya jobbet! Fräsch och fin är du också, kära lillasyster <3
Hälsa alla och passa på att njuta ännu av "gräsänketiden" som återstår.
Kramar från Malax <3

HeLena sa...

Grattis, så roligt!
Härligt att familjen snart är samlad igen, förstår att du längtar!
Kram!

Taina sa...

Desiree
Tackar! Det känns riktigt bra att få börja på ett nytt jobb. Spännande och utmanande, men samtidigt väldigt mycket ansvar och jobb såklart. Gäller att jobba medan man kan och sedan kan jag pensionera mig i skaplig tid. Hahahahaha!
Ja det ska bli så kul att få hem dem på fredag och att Bella kan komma. Har inte sett henne på ett bra tag så det är ju extra kul.
Det har inte varit helt fel med gräsänketiden faktiskt. Har ju fått ha fjärrkontrollen för mig själv, hahahahaha!
Kram kram

Syrran,
Nu vet jag inte om du läser detta men TACK för dina fina ord. Snart får du masa dig hit så vi får umgås och asgarva. Puss o kram

HeLena
Tackar! OM jag gör! De är ju bara Albert som saknas...
Kram

StrandMamman sa...

Grattis till nya jobbet, fina duktiga du!! Finskt kunnande står högt i kurs ;))
Undrar om tobak från de ladorna kom hit till min stad, till Strengbergs tobaksfabrik?!

Taina sa...

Strandmamman
Tackar! Finnar är alltid eftertraktade, hahahaha!
Vem vet var tobaken skickades? Tycker själv att det är ganska häftigt att just Martin Luther King Jr jobbade här, i lilla Simpan.

Ingmarie sa...

Tycker du roar dig ganska bra. :-) Och grattis till nya jobbet!

Lena/Meltingpot sa...

Grattis till nytt jobb!! Gott att ha nästan hela familjen samlad igen:) Kramar från mig och Alfie♥