onsdag 30 oktober 2013

Gott och blandat

Hej och hå, livet rullar på. Jag jobbar så det knakar och jag TRIVS som fisken i vattnet. Hur fan vet man om en fisk trivs egentligen??? Skit samma, jag har det kanoners bra i alla fall. Härliga kollegor, bra chef och en styrelseordförande som berömmer en så man rodnar.

Det har varit intensiva veckor och lååååånga dagar. Jag har kastat mig in i en helt ny värld. En värld av lagar och förordningar. I alla fall vad gäller OSHA, eller Occupational Safety and Health Administration. Området är ju bekant sedan tidigare, men nu gäller det att kunna de federala lagarna samt delstatslagarna. Varför studerade jag inte juridik???? Jag slänger med ord som jag knappt kan stava till. Än mindre fatta vad de betyder ibland. Men det funkar.

Sedan är det ju kvalitetsbiten och det är ju också bekant sedan urminnes tider för en annan. Började ju inom området för si så där 100 år sedan. Typ på Hedenhös-tiden. Men även här är det mycket nytt för här spelar också lagarna en stor roll eftersom detaljerna vi tillverkar, går delvis till militären.

Det tredje området är nog den största utmaningen. Miljö. Yttre miljö alltså. Här är det ett område som har miljoner lagar om precis ALLT. Om grönisarna skulle få styra, så skulle vi väl ha gräsmattor och kor inne i fabriken. Istället för kylvätska i maskinerna så använder vi komjölk, typ.

Annars då? Jodå, Liisa kämpar på med sin teater och är nu med i ytterligare en teaterföreställning, som går av stapeln i jul. Hon har teaterövning varje lördag mellan 1 och 4. Förutom det så har hon haft sin fotboll som avslutades förra helgen med en stor turnering som de lyckades vinna även denna säsong!

Nä nu ska jag slänga i mig ett ägg eller två innan jag drar till jobbet. Ville bara skriva ett par rader och säga hej. Jag läser era bloggar fortfarande så jag vet PRECIS vad ni gjort eller inte gjort. Har dock inte kommenterat. Men jag finns där som en "smygläsare".

Vi kör några bilder först:

Vi har besök....

Men det behöver inte vara läskigt besök jämt.

Ja, det är mycket Halloweenande nu.


Han var lite torr, den här snubben.

Det vinnande laget, Team Holland!


Hepp!

5 kommentarer:

Annika sa...

KUL med ett inlägg här!! Yay!
Gott att höra att jobbet går bra och att du trivs bra med det. Skönt.
Förstår att du önskar att du läst juridik. Det verkar som om du dealar en del med sådant nu.
Roligt med Lisas teater. Jag vet hur det är att ha en liten teatermänniska i huset :-)
Å vad jag tycker om era Halloweenkostymer. Imorrn är det dags :-)))
Kramar!!

eastcoastmom sa...

Vad bra att det känns toppen med nya jobbet!

Desiree sa...

Ja jättekul med ett litet inlägg även om jag har full förståelse för att du har fullt upp och svårt att få tiden att räcka till. Det är underbart att du trivs riktigt bra. Sådant är superviktigt när man ändå tillbringar så mycket tid på jobbet. Glad att det blev ett bra jobbbyte för din skull.
Happy Halloween till er i Simpan. Liisas outfit är ju supercool och fräck, wow! Du är också jättefin i din.
Sköt om dig och ha en supernice spooky Halloween imorgon.
Kramar!

Saltistjejen sa...

Vad UNDERART Taina att du trivs så bra med nya jobbet!!!! :-) Grattis! Det betyder verkligen så mycket att man trivs. Sedan blir det ju alltid väldigt intensivt i början då man måste lära sig en massa nya saker, men sådant är ju också roligt.
Härliga Halloweenkostymer!
Tusen kramar!

Ingmarie sa...

I mitt nästa liv ska jag faktiskt bli jurist!
Kanske ska börja plugga redan nu...:-)