onsdag 4 september 2013

Någon Annan

När det ska hända något är det lika bra att ta allt på en gång. Tycker visst Någon. Den där Någon som jag aldrig ser men som jag så många gånger har hört talats om. För det är ju alltid Någons fel när något händer. Ja men ni hör ju. När något händer.

Igår var det Jonas "riktiga" födelsedag. Festen hade vi avverkat ett par dagar innan. Nu var det arbetsdag och sedan en lugn middag, bara vi tre. Men före lugnet kom ju den där Någon och såg till att det hände lite saker. Precis när Fru Olsson ska göra sig klar, coola ned och sippa på ett glas innan middagen. Nä DÅ får vi en gasläcka igen. En stor sådan! Trodde ett tag att hela huset skulle explodera. Jag gillar inte det där med gas. I alla fall inte när det blir läckage.

Innan Jonas kom hem nämnde jag för honom att det luktade gas. Gas luktar inte. Go figure. Men det luktade gas. Ruttna ägg. Och gas. Före lukten hade vi ett par rörmokare här som varit och fipplat på regulatorn när de kopplade in nya ledningar. De hade nog fipplat lite för mycket och när man ringer dem så är det ju inte deras fel. Det är Någon Annan. Vem fan ÄR denna Någon Annan??

Det blir att ringa akutnumret till CNG, Connecticut Natural Gas, som skickar hit en gubbe och han stänger av tillförsel av gas. Har han grejer med sig för att byta ut det som ska bytas ut då? Givetvis INTE. De har stora vans men aldrig just den prylen. Vad fan HAR de i sina bilar då??

Återkommer imorgon. On hold. Säger gubbstrutten. Och här får jag sitta och vänta. I en evighet antagligen.

Som sagt, det var ju Jonas födelsedag och vi skulle ju ut. Göra oss fina och allt det där. Bord beställt, deodrant under armarna, mascara på ögonfransar och en gasgubbe som sprang omkring och yrde. Gaaah!

Vi kom iväg. Lämnade allt åt sitt öde och hoppades bara på att ingen skulle stå och röka vid huset.

Middagen blev hur bra som helst. Jonas fick sin andra present för dagen. Om han blev glad? Tacka fan för det! Det blev en resa till Patagonien för honom. Det ni!

Jag vet! Jonas ser jätteallvarlig ut. Vet inte om han tror att man måste se ut så där när man klivit över.

Ingen proffsbild precis, men det var gott med lite bubbel.

Min tallrik. Som såg nästan likadan ut efter att jag var klar. Så gott men också så mättande.Här får han presenten och läser noga...

En resa till Patagonien för att fiska! Nä, jag ska inte med. Phew.Hahahaha, skulle ta en fin familjebild, men som vanligt pladdrar Herr Olsson med Någon Annan. Som också tycktes vara där. Hen finns alltså överallt!

5 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Grattis! Och vilken fin familj ni är.

Gas, nä, don´t like it.

Desiree sa...

Aj då vilken osis med gasläckan. Gaaaah! Typiskt att sådant ska hända precis då man ska hitta på något annat kul. Murphys lag liksom. Jag hoppas det ordnade sig vid det här laget. Jonas ser lite allvarlig ut på första kortet,är han lite orolig över gasläckan mån tro? Jag är glad att ni ändå såg till att gå ut och fira som ni plannerat. Han ser ju desso lyckligare och mer avslappnad ut på korten mot slutet av kvällen. gillar din klänning mycket. Jättefin! Du passar så fint i den aprikosa färgen. Maten ser otroligt god ut den med.
Kram!

PS jodå gas luktar. Det kände jag också ibland från vår gasspis i USA.

Anonym sa...

Nu är det ju förvisso inte så muntert med läckan, men i övrigt skrattade jag högt åt dina reflektioner över denna Någon Annan!! Hen verkar känna min man med, jag hör ofta talas om denna Molgan =)
Kram Mimmi

Saltistjejen sa...

Stort grattis igen till Jonas. och vilken present!! :-) Härligt!
Men det där med gasläckan var inte kul. Alls. Hoppas det löst sig nu och att allt r fixat. jag tycker också att gas kan vara lite läskigt men vi har hittills inte haft några problem med den här. Endast våra vattenrör som verkar ha en benägenhet att läcka titt som tätt och behöva fixas...
Vad fina ni var också!!
KRAM!

Anonym sa...

Hoppas att gasläckan är fixad och att kvällen var lyckad. Ser så ut på de fina bilderna av er alla tre i alla fall! Jonas måste ha blivit överlycklig :)
Ni är så otroligt fina!
Miss you,
Kramar från Malax