onsdag 12 maj 2021

Behöver lite inredningstips

 Jag är ingen inredningsexpert och har aldrig varit speciellt intresserad heller. Huvudsaken det är rent och "ostökigt". Men ibland börjar min hjärna snurra lite fortare än vanligt när jag studerar mitt hem eller stugan. Nu har jag ett jättestort i-landsproblem. Hoppas på er hjälp här. Ni är ju typ en miljon läsare så någon måste ju kunna ha nåt de kan dela med sig. 

Så här ligger det till. När vi köpte vår stuga i upstate NY, så köptes det med inredning. Tyckte då att det som fanns där får duga eftersom vi hyr ut huset några veckor under sommaren och vill då inte ha för "fancy" även om det går att försäkra sig upp till tänderna här. I alla fall så börjar jag flacka med ögonen och inser att jag kan ju göra lite här och där. Vi köpte faktiskt nytt möblemang på övervåningen då det såg helt för jävligt ut. 

Men nu är det hallen, som är långsmal. Vi har bytt dörr och har inte lika mycket ljus in från den och vill då ha en spegel på väggen som kan hjälpa till med ljuset eftersom det finns en glugg från köket. Hur svårt kan det vara? Häng upp en spegel bara, tänker väl ni. Jag löser hellre en svårare integralekvation än funderar ut den perfekta spegeln. Det finns ju en uppsjö av varianter. Ovala, runda, rektangulära och fyrkantiga. Till detta lägger vi till att det är en träfärgad panelvägg den ska hänga på. Gosh! Har INTE en aning vad som passar. 

Jonas köpte en spegel med åror som jag inte tyckte passade där och själva spegeln i den var alldeles för liten. För små ansikten bara. Typ. Den fick flytta upp till andra våningen där den blev mer som en prydnad.

Ok, skicka in era tips. Snälla!

På den här bilden syns den gamla dörren. Nya har inte lika mycket fönster. Spegeln ska alltså upp på väggen till höger. Idéer?


4 kommentarer:

Annika sa...

Är inte heller någon inredningsfena men hur vore det med tre vågräta vågspeglar, lite assymetriskt uppsatta sådär? Som de här: https://www.seventhavenue.com/p/3-pc--wave-mirror-set-747517.html

Taina sa...

Annika
Tack snälla för tipset. Gillar ideen med vågor eftersom huset ligger vid vattnet!

Anonym sa...

Hej,
Om hallen känns mörk och långsmal/trång, köp en stor spegel (STOR, tänk typ 150 hög och lite bredare). Komplettera även med en bra (stark) taklampa och komplement lampa. Då känns hallen mycket större. Man brukar kunna köpa custom made speglar hos glasmästare och liknande. Inget av detta är speciellt dyrt eller ömtåligt :-)
/ Cicci

Taina sa...

Tack Cicci!