onsdag 31 maj 2017

Hjärtat och utredning

Shit och pommesfrittes vilket dygn jag har haft! Fortfarande mörbultad. Fick åka in akut då jag inte fick luft och ett enormt tryck över bröstet på vänster sida. Vi har ju någon hjärtsjukdom i släkten som jag aldrig brytt mig om och när de frågade om det på sjukhuset så ignorerade jag frågan först. Inte har väl jag något sånt heller! Jag är ju hälsosam och tränar! Men det spelar alltså ingen roll. Sa de visst. Sjukdomen heter dilaterande cardiomyopati. Inte undra på att jag inte kommit ihåg det uttrycket. Vrider ju tungan av mig om jag försöker säga det. Och på engelska?

I alla fall så ska jag testas vidare och ska tillbaka till min doktor. Chattade lite med syrran för att höra om hon tyckte det var någon bra ide för mig att träna nu. Gissa vad hon sa, den tråkmånsen. "Nå i helvete heller". Undrar om hon menar nej. Vad tror ni?

Nä nu ska jag slänga upp fötterna och reflektera över vad som hände. Och livet i allmänhet.

Kram på er.

10 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Åh snälla du! Ta det lugnt och gör som doktorn tycker.

Taina sa...

eastcoastmom
Tackar! Det var min syster som sa att jag inte skulle träna, hahahaha! Och vem lyssnar på sin syster, blink, blink?
På måndag ska jag till min doktor så DÅ lyssnar jag.

Annika sa...

Nämen, Taina, så hemskt.
NU måste DU ta det riktigt, riktigt, riktigt LUGNT innan du är vidare utredd!!
Jobbar du som vanligt?
Måste googla på din åkomma.
Din syrra har helt rätt!! NÅ i helvete heller att du ska träna nu. Taina, jag skickar stora, stora kramar!!! Skriv mer på måndag!!!

Christina sa...

Taina, lyssna på syrran och doktorn nu!! Vila, var rädd om dig!! Skriv gärna mer om du har lust och ork på måndag. Jag tänker på dig och skickar krya kramar från PA!

Anna, Fair and True sa...

Du måste ta det lugnt! Tänk att du vill ha ett långt liv med lagom träning och med din fina familj! Tänker på dig!

Pettas sa...

Nu lyssnar du så in i helvete på din syster allra först, ända fram till det att doktorn har sagt sitt. Syrror ska man lita på.
Ett skrämskott är vad du har fått och snart får du veta hur allvarligt eller inte allvarligt det är. Trösten i sammanhanget är att hjärtåkommor om det är en sådan du har, kan åtgärdas i dagar som dessa. Krya på dig, reflektera och bara ha det bra! Tänker på dig!
Själv är jag också under doktorns lupp just nu men vet inte ännu vad som felas....annat än att en del av felet är artros, vilken man kan leva med :)

Saltistjejen sa...

Finaste Taina!!! Håller med din syster och alla här. Vila!!!! Invänta vidare svar. Man har ju bara ett hjärta så var rädd om det.
Tänker på dig och önskar vi vore närmare er nu.
Tusen Kramar!!!

Taina sa...

Annika,
Tack snälla du för din omtanke och jag har inte tränat sedan incidenten. Det suger och jag har enorma abstinensbesvär pga det. Men på måndag ska jag fråga. Idag, lördag, blir det lätt trädgårdsarbete i alla fall.
Kram kram

Christina
Tack snälla Christina och ja, jag tar det lugnt i några dagar även om det är svårt.
Kram kram

Anna,
Tackar! Ja, jag vill ha ett långt liv och min träning har varit i lagom doser. Enligt min standard, hahahahaha!

Pettas
JA! Jag lyssnar på syrran. Henne bråkar man gärna inte med...och du har rätt. Sådana här skrämskott ska man nog ta på allvar. Jag är ju inte 25 längre. Hoppas det löser sig för dig med. Tack för omtanken.

Saltis
Tack snälla fina vän! Jag lyssnar och tar det relativt lugnt. Stannade till och med hemma två dagar. Ingen träning förrän jag varit till doktorn. Lovar! I augusti ska jag på tjänsteresa till San Diego!!!! Kramar!!

Malin sa...

Usch vad läskigt! Hoppas du får bra information av läkarna. Kram

Taina sa...

Malin
Tack snäll för din omtanke. Kram kram