söndag 27 mars 2016

Gott och blandat

Påsken kom och gick. Några kärringar såg vi inte till om jag inte tittade i spegeln då rå. Moahahahaha! Så som många skriver, så är ju inte påsken så stor här. Ja, det firas av samma anledning. Eller firas och firas. Ni vet vad jag menar. Men det är inte så mycket pynt. Inte i hemmen i alla fall. I butiker ser man en hel del. Jag pyntade dock lite. Fjädrar och kycklingar och ägg. Allt som hör påsken till. Vi hade gäster på påskafton och ville såklart ha lite påskfint. Tog jag några bilder? Nä! Kvällen gick så fort och vi hade fullt upp med att äta och snacka så kameran blev liggandes i ett hörn. Men kul hade vi!

För ett par veckor sedan firades St Patrick's Day. Då var vi hos goda vänner och stod mestadels ute vid en bonfire och drack grönt öl. Till musik av ABBA. Inga bilder då heller. Go figure.

Annars så rullar livet vidare. Det är så mycket på gång just nu och beställa biljetter till Sverige/Finland i sommar "is killing me". Vill och vill inte. Skrev om det på Facebook och det blev ett enormt gensvar. Det liksom förväntas av oss att VI kommer. Kan räkna på mina fingrar hur många gånger vi fått besök från Sverige/Finland här i USA. Brukar säga att det är faktiskt lika långt härifrån dit som därifrån och hit. Plus lika dyrt. PLUS att vi har inte lika mycket semester som i Sverige. Men tänker de på det? Nej, just det. Känns lite som om vi måste offra oss. På toppen av det ska vi behöva leva med jetlag. På ett sätt skulle jag vilja bara hoppa över det och fira semester här. För det blir liksom inte "semester" att åka dit (av olika skäl). Lite kluven just nu. Får se hur vi gör.

Bjuder på en gammal bild när vi klädde ut Liisa till påskkärring och skrämde slag på grannarna här i USA. 

Idag blir det inga kärringkläder. Påskpromenad istället.

Snacka om att smälta in.


Vår yrhöna dansar runt. Glad att våren är här kanske?

Imorgon Annadag Påsk, men jag jobbar som vanligt. Liisa är ledig från skolan. Hon ska nog bara "hang out" med kompisar. Eller fortsätta måla.

Det här är en av Liisas tavlor i vattenfärg. Det är mestadels Manga och Anime som gäller.

Nu blir det natti natt.

4 kommentarer:

eastcoastmom sa...

Svårt det där med Sverigeresa. Jag skulle kunna låta bli att åka varje år, men vill att barnen reser till Sverige, och så kan inte min mamma resa längre och henne vill jag ju såklart träffa!

Malin sa...

Jag och barnen reser varje år en månad, men jag jobber ju inte. Maken kommer ungerfär vartannat år i 10 dagar. Jag håller med om att det inte blir semester riktigt och vi blir ju inte själva. Maken tar av sina surt förävarvade semesterdagar och vi får ju ingen "egen" semester. För sex år sedan åkte vi fyra själva till Hawaii och firade vår då 10-åriga bröllopsdag och kom på att det var FÖRSTA gången sedan vi fick barn, som vi INTE reste till antingen mina föräldrar eller hans föräldarar eller systrar. Sedan dess har vi haft en helg i Williamsburg och en vecka i Florida, men annars alltid familjen. Mina föräldrar börjar bli lite äldre förstås men skall faktiskt komma i hela fem dagar nästa vecka! Vi har inte bokat Sverige resan ännu, men den brukar de få bjuda på... ;)

Teija Flygar sa...

Fin-fina foton och vilken hejare Liisa är på vedkastning👍
Hälsa alla❤

Teija Flygar sa...

Hoppas innerligt att ni hinner/orkar/vill komma till Finland...annars tar jag mig åtminstone till sverige för att få träffa er❤
Miss U😍